Nog
-303 dagen
te gaan!
Laat ik beginnen met me voor te stellen.

Mijn naam is Erwin van der Heijden, 46 jaar oud en sinds 2009 deelnemer aan Alpe dHuZes.
Samen met Ayesha heb ik twee prachtige dochters, Amy (19 jaar) en Merel (17 jaar). We wonen sinds 1995 in Grootebroek.Waarom doe ik mee met Alpe d'HuZes

Om met de deur in huis te vallen: Ayesha is draagster van het BRCA1-gen. Een erfelijkheidsgen dat een risico van 80% op borstkanker met zich meebrengt.

Mijn schoonmoeder heb ik nooit gekend, gestorven aan de gevolgen van kanker in een tijd dat kanker nog K heette en dat de kansen op genezing nog erg klein waren.

Ayesha heeft de kans gekregen, en gegrepen, om door preventieve operaties de kans op borstkanker tot een minimum te beperken.
Door mij in te zetten voor Alpe d’HuZes met de steun van Ayesha, want deelnemen doe je niet alleen, willen wij er een steentje aan bijdagen dat onze dochters nog meer kansen hebben om kanker buiten de deur te houden.

En natuurlijk niet alleen voor onze dochters.

Verder zijn er diverse mensen in mijn naaste omgeving die met de gevolgen van kanker om moeten gaan. Ayesha, broers en schoonzussen, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen, buurtjes en collega’s.

In 2012 werd bij mijn moeder kanker ontdekt in haar slokdarm met uitzaaiingen op haar longen. Genezing is niet meer mogelijk. Zes jaar achtereen was ze als supporter aanwezig op de Alpe en in 2013 en 2014 reed ik haar, samen met Amy tegemoet; ze stond op de finish op ons te wachten.

Op 6 juni 2019 staan wij daar weer.

Op 31 oktober 2015 is mijn moeder overleden. Na drie jaar keihard en dapper gevochten te hebben voor alle geluksmomentjes die ons nog gegund zijn.

Ze is er straks, toch bij. In onze herinneringen, in ons hart en in ons hoofd. Onderweg tijdens mijn beklimmingen en boven bij de finish op ónze Alpe.

Samen werken aan de verbetering van onderzoek naar en bestrijding van kanker. Alpe d’HuZes is een virus waarmee heel goed te leven is.

Ook dit jaar fiets ik weer met een missie!

Sportieve groet
Erwin


Impression design + internet Enkhuizen, grafisch ontwerp, websites, website, webdesign, intranet, content management systemen (CMS)